En kløversti i Hornsyld og Bråskov

En kløversti i Hornsyld og omegn.
Fire stier med udgangspunkt i Hornsyld idrætscenter, der forbinder områdets faciliteter og steder, og skaber mulighed for oplevelse og bevægelse

fredag den 20. juli 2012

Hornsyld Idrætscenter

I 1973 gik flere borgere i den nordvestlige del af Juelsminde kommune med drømmen om en svømmehal, efter at Juelsminde, Rårup og Stouby havde fået en idrætshal. 
Nabobyerne var med på ideen, også at svømmehallen skulle ligge på Nørremarksvej 3, som ejedes af Oluf Jørgensen, der var villig til at sælge. Hornsyld Borgerforening v. Aage Brixen Nielsen indkaldte til møde på Hornsyld kro, hvor der blev nedsat et udvalg til at arbejde videre med sagen, og allerede 27.11.1973 blev der indkaldt til stiftende generalforsamling.
I starten gik man efter en svømmesal, men ret hurtigt blev man enig om, at det var en svømmehal, man ville have. For at skaffe de 1o% af byggesummen, som kommunen krævede, afholdtes husstandsindsamling, bankospil, papirindsamling, revy, fester, annonceavis o.m.a. for at skaffe kapital. I 1976 skænkede det nedlagte el-værk kr.142.000 til formålet.        
I foråret 1977 gik man i gang med byggeriet  og det stod færdig til indvielsen den 4. december 1978. Der er foretaget flere udvidelser gennem årene, og den største var idrætshallen, som blev indviet 4. september 2004. Behovet havde længe været der, og ved Else Madsens utrættelige arbejde lykkedes det. Stedet rummer i dag skoleoverbygning, bibliotek, svømmehal, selskabslokaler, lokalarkiv, mødelokaler, cafeteria, hal og stadion.
Den spæde begyndelse er efterhånden blevet til et center, som er meget benyttet lige fra små børn til pensionister. Hornsyld med sin størrelse kan være stolt af centret og det bliver flittigt brugt.
Hornsyld Idrætscenter, Nørremarksvej 3, 2010



Ingen kommentarer:

Send en kommentar